Twinkle | Digital Commerce

Google maakt YouTube video's 'shoppable'

2019-05-06
1000562
  • 1:10

Zoekgigant Google plaatst op testbasis productaanbevelingen- en prijzen onder YouTube video’s om consumenten sneller door te verwijzen naar diens marktplaats Google Express.

Dat doet het bedrijf onder meer bij video’s van Nike en andere merken, die aangesloten zijn bij Google Express, meldt The Information. Onder de desbetreffende video’s staan linkjes met aanbevelingen die consumenten rechtstreeks doorsturen naar het product op Google’s marktplaats.

Productinformatie

Daarnaast worden ook reviews bij de productinformatie onder de video’s geplaatst, en worden klanten geïnformeerd over het retourproces. The Information baseert het nieuws op enkele anonieme bronnen. Het is nog niet bekend hoe ver deze nieuwe functionaliteiten worden doorgevoerd, en of straks alle YouTube video’s van productlinks voorzien zijn. Maar duidelijk is dat de zoekgigant zijn marktplaats hiermee een boost wil geven, in de strijd met bijvoorbeeld Amazon.

Dat laatste werd vorige week ook al duidelijk, toen Google te kennen gaf het portfolio van Google Express flink te willen uitbreiden met meer verkopers. Daarnaast wordt de marktplaats voorzien van een rebrand.

Shoppable ads

Het is voor Google een volgende stap in het shoppable maken van zijn content. In maart werd nog bekend dat de zoekgigant met 'Shoppable ads' in Google Images test. Daarmee kunnen consumenten rechtstreeks vanuit de afbeelding een artikel kopen. Omdat dit nog op proefbasis wordt uitgevoerd, kan nog niet iedereen hier gebruik van maken. Ook wordt dit voor nu toegepast op een klein deel van de afbeeldingen.