Twinkle | Digital Commerce

Uber bezorgt pakjes voor Nordstrom, T-Mobile en Google

2017-05-27
180101
  • 1:33

Uber heeft een API ontwikkeld voor zijn bezorgdienst UberRush. Daarmee kunnen grote online verkopers on demand delivery door het taxibedrijf aanbieden. Opvallende naam op de lijst met partners: Google. UberRush haalt pakjes op in winkels die zijn aangesloten op Google Express.

Twee jaar geleden zinspeelde Uber’s Marco Knitel al op pakketlevering door Uber. ‘Maybe next’, zei de operationeel manager voor Nederland op het M-commerce Event.

UberRush
Na een testperiode lanceerde Uber zijn bezorgdienst voor ‘pretty much everyhing’ afgelopen oktober in de VS. Duizenden lokale bedrijven in New York, Chicago en San Francisco maken inmiddels gebruik van UberRush. De bezorgservice, vanaf 5 dollar beschikbaar, kan worden gekoppeld aan e-commerce software van onder andere Bigcommerce en Shopify en aan lokale bestelplatforms als Delivery.com.

API
Met de UberRush API biedt Uber nu de mogelijkheid aan grote bedrijven om de bezorgdienst te integreren in hun bestaande infrastructuur en apps.

De Aplication Programming Interface is opengesteld voor geselecteerde partners, waaronder retailers als Nordstrom, T-Mobile, Rent the Runway en 1-800-Flowers, persoonlijke boodschappendiensten als Operator en Curbside en platforms voor maaltijdbestellingen. Zij doen nu de eerste (lokale) ervaringen op met de snelle bezorgdienst. SAP, Bergen Logistics en Trade Global kunnen de bedrijven uit hun netwerk ‘met een paar regels code’ ook aansluiten op UberRush.

Google
Uber laat weten dat Google Express ook tot de partners behoort. Onder die naam houdt Google een bezorgdienst in de lucht, als schakel tussen shoppers en fysieke shops; koeriers (subcontractors) halen internetbestellingen op bij aangesloten winkels, om ze vervolgens bij de klant af te leveren. Vorig jaar sloot Google de hubs van zijn Express-dienst, om alleen nog maar direct te bezorgen. Google, dat in 2013 ruim een kwart miljard dollar in Uber stopte, maakt nu dus ook gebruik van de API van UberRush.