Twinkle | Digital Commerce

‘Instacart wordt vaste bezorgpartner van Whole Foods’

2017-05-27
180101
  • 1:08

De concurrentiestrijd om de bezorging van verswaren in de Verenigde Staten gaat verder. Whole Foods investeert in Instacart, beter bekend als ‘a grocery store in your phone’. De startup wordt de vaste bezorgpartner van Whole Foods.

Dat meldt Recode op basis van verschillende bronnen.

De bedrijven hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten voor vijf jaar. Daarmee krijgt Instacart, dat bij het ontvangen van ander groeigeld in januari zo’n 2 miljard dollar waard was, een steuntje in de rug voor zijn verdere ontwikkeling. Het bedrijf moest in december twaalf kantoormedewerkers ontslaan, omdat destijds de groei minder sterk was dan in eerdere periodes.

Versus Google en Amazon
Met het kapitaal van Whole Foods gaan de bedrijven de strijd aan met andere bezorgpartijen in verswaren. Amazon is in de VS groot met Amazon Fresh en Google startte deze maand in San Francisco en Los Angeles met een verlengstuk van Google Express in de bezorging van verse producten.

Instacart
De feitelijke boodschappen worden online bij Instacart gedaan, vervolgens door de startup afgehaald in de supermarkten van partners en bezorgd bij shoppers thuis. De levering gebeurt door onafhankelijke, gescreende particulieren die op uurbasis bij Instacart werken. De snelste levering is binnen het uur, beschikbaar in een aantal Amerikaanse steden.