Twinkle | Digital Commerce

Hema biedt leaseauto’s aan

2019-04-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Sinds vandaag kunnen consumenten bij Hema ook auto’s leasen. De retailer breidt het assortiment uit met vier modellen van automerk Toyota.

Het gaat hierbij in ieder geval om drie hybride modellen. Prijzen verschillen van 179 tot 389 euro per maand, vertelt Laura Geerlings, directeur financiële dienstverlening aan RTLZ. Hema bood al verschillende autoverzekeringen aan, maar maakt nu dus ook de stap naar de auto zelf. ´Voor alles geldt: we kijken naar wat klanten willen’, aldus Geerlings. Voor ons is het een mooie toevoeging.’

Om de leasevoertuigen aan te bieden, werkt Hema, dat onlangs aangaf ‘voor het eerst in de historie’ producten via derden aan te gaan bieden, samen met LeasePlan.

Lidl

Hema is niet de enige retailer die auto’s middels leaseconstructie aan consumenten gaat verkopen. In Duitsland bood Lidl onlangs een aantal Fiat 500’s aan. Er gold een gelimiteerd aanbod van duizend voertuigen. Dit was dermate populair dat binnen mum van tijd de auto’s niet meer beschikbaar waren. Leasen kon daar alleen online.