Twinkle | Digital Commerce

Auto’s leasen bij Lidl

2019-02-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Duitse consumenten kunnen sinds gisteren bij de webshop van Lidl een Fiat 500 leasen. Daarvoor werkt de Duitse discounter samen met de Berlijnse startup Vehiculum.

Het leasen kan vanaf 89 euro per maand. Wel is er een gelimiteerd aanbod van duizend voertuigen, die tot begin april worden aangeboden. Voor 165 euro per maand kunnen ze een completer pakket boeken met daarin onderhoud, winterbanden en een uitgebreide verzekering. Leasen kan alleen online. Contracten duren tussen de twee en vier jaar.

'Toekomst van autohandel'

Lidl stelt met de nieuwe dienst ‘de toekomst van de autohandel’ te presenteren. ‘Digitaal, snel en ongecompliceerd. Geen saaie zoek-, vergelijkings, en onderhandelingsaanbiedingen meer.’ Volgens Lidl moeten consumenten met een paar klikken een Fiat 500 kunnen leasen. Binnen een kwartier moet het geregeld zijn. Startup Vehiculum is gespecialiseerd in het aanbieden van online lease auto’s.

Volgens Lidl is het koopgedrag van de consument door digitalisering veranderd. Ook bij het kopen van een auto wordt internet belangrijker, stelt het bedrijf. Ook ziet Lidl de trend dat jongere generaties eerder bij een lease auto terechtkomen dan bij een eigen auto.

In de focus ‘Nieuwe auto online kiezen en betalen’ lees je meer over de trends op het gebied van online auto’s kopen.