Twinkle | Digital Commerce

Picnic staat ook in de ochtend voor de deur

2019-03-13
1000562
  • 1:13

Online supermarkt Picnic start deze week op proefbasis met het bezorgen in de ochtenduren. Tussen acht uur ’s ochtends en het middaguur bezorgt de super eerst in Leiden.

Later wordt de pilot verder uitgebreid naar meerdere steden. Welke steden dat zijn, laat de nummer 25 van de Twinkle100 nog in het midden. Normaal gesproken bezorgt Picnic vanaf halverwege de middag tot laat in de avond. Vanwege een toenemende klantvraag om ook in de ochtend te bezorgen, start de super nu met deze dienst: ‘Het vergde wat aanpassingen in ons logistieke proces, maar we zijn blij dat we aan deze behoefte kunnen gaan voldoen’, stelt Frederik Nieuwenhuys, één van de oprichters van de websuper.

Sinds begin dit jaar bezorgt Picnic ook op zondag. Het aantal huishoudens dat gebruikmaakt van de online super, is in 2018 gestegen van 90.000 naar 275.000.

Ochtendritueel

Met de ochtendbezorging volgt Picnic de online diensten van Albert Heijn en Jumbo. Albert Heijn bezorgt al zes dagen in de week tussen zeven uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds. Jumbo zette de afgelopen tijd flinke stappen in bezorging van boodschappen. De eigen bezorgdienst van Jumbo begon eind vorig jaar in Den Bosch en breidde dit jaar uit naar Amsterdam en Middelburg. Met de introductie van deze dienst bezorgt Jumbo ook in de vroege ochtend, tussen zeven en acht uur ´s ochtends.

Lees ook: 'De beer is los in bezorgland' (Twinkle 1 2019)