Twinkle | Digital Commerce

Online aandeel Zara-moeder stijgt naar 14 procent

2019-03-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Inditex, het moederbedrijf van fashionretailer Zara, heeft het afgelopen boekjaar ruim 26 miljard euro omgezet. Online stegen de verkopen met 27 procent naar 3,2 miljard euro. Goed voor 14 procent van de totale verkoop.

Dat blijkt uit een publicatie over de jaarcijfers van de onderneming. Onder de streep ziet het er ook rooskleurig uit voor het bedrijf. De nettowinst nam met 2 procent toe naar 3,44 miljard euro. Voorzitter Pable Isla: ‘Onze investeringen in zowel logistieke als winkel om gebruik te maken van het geïntegreerde platform en onze voortdurende focus op toplocaties, hebben Inditex in staat gesteld om klanten wereldwijd een consistent en aantrekkelijk aanbod te bieden.’

Wereldwijde uitrol

Inditex deelt, naast online omzetcijfers, nog meer statistieken van zijn webshops. Zo werden de webwinkels vorig jaar 2,94 miljard keer bezocht. Terwijl tijdens piekmomenten 9,500 bestellingen per minuut werden geplaatst. Het bedrijf zet sterk in op online. Zo gaf Isla eerder te kennen dat alle Inditex-merken online actief moeten zijn in 2020. In het kader daarvan lanceerde Zara vorig jaar een wereldwijde webshop. Daarmee werden 106 nieuwe markten toegevoegd aan het online portfolio.