Twinkle | Digital Commerce

Jumbo schaalt lokaal op in bezorgmomenten

2019-02-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

Waar Jumbo per vandaag voor het eerst met een bezorgdienst in Amsterdam boodschappen thuisbezorgt, breidt de super voor hoofstedelingen de bezorgtijden uit.

Zo kunnen zij nu ook in de vroege ochtend, tussen zeven en acht uur, boodschappen laten thuisbezorgen. Daarnaast hebben zij nu ook de keuze uit bezorgslots van één of twee uur, waar consumenten in de rest van het land het moeten doen met bezorgmomenten van drie uur.

Dat Jumbo sinds deze week in Amsterdam de thuisbezorgconcurrentie aangaat met Albert Heijn en Picnic werd vorige week al duidelijk. Het Parool wist te melden dat de nummer 11 van de Twinkle100 een distributiecentrum in Sloterdijk heeft geplaatst en op zoek was naar tientallen bezorgers. Hiervoor konden inwoners van Amsterdam alleen in enkele delen van de hoofdstad bestellingen laten thuisbezorgen door enkele Jumbo-filialen.

Overigens gelden de nieuwe bezorgmomenten niet alleen voor bewoners van Amsterdam, laat een woordvoerder van Jumbo desgevraagd weten aan Twinkle. ´Ook in Den Bosch werken we sinds december vorig jaar met een hub van waaruit rechtstreeks wordt bezorgd. En over ruim een maand starten we ook in Middelburg met deze rechtstreekse bezorging. Voor de klanten die vanuit deze hubs bezorgd krijgen, geldt dat zij ook de keuze krijgen uit meer bezorgmomenten.´ Op termijn wil Jumbo dit nog verder uitrollen.

Uitstoot verminderen

Jumbo stelt met de opschaling in Amsterdam een duurzaamheidsslag te hebben gemaakt. De Veghelse super maakt gebruik van 100 procent elektrische bezorgwagens en elektrische ‘Street Scooters’. Jumbo heeft als doelstelling tegen 2020 de CO2-uitstoot van de transporttak met de helft te verminderen ten opzichte van 2008.