Twinkle | Digital Commerce

Jumbo in Zeeland van start met bezorgdienst

2019-02-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Consumenten in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg kunnen vanaf vandaag hun boodschappen door de bezorgdienst van Jumbo laten bezorgen.

De supermarktketen heeft daar namelijk een hub geopend waar vanuit boodschappen worden geleverd. Boodschappen leveren deed Jumbo voorheen ook al, maar dan vanuit de supermarkten zelf. Vorige week begon Jumbo nog in Amsterdam met de bezorgdienst en gaf toen aan snel uit te breiden naar Zeeland. Op termijn wil de keten de dienst nog verder uitbreiden

Door de bezorgdienst kunnen de Zeeuwse hoofdstedelingen binnen kortere bezorgslots hun boodschappen ontvangen. Deze slots worden ingekort van drie naar twee of één uur. Ook kunnen de boodschappen in de vroege ochtend al bij de voordeur worden geleverd. Middelburg is overigens niet de enige Zeeuwse plaats waar Jumbo gaat bezorgen vanuit de hub. Over enkele weken is Vlissingen aan de beurt. Een paar weken later komen daar ook nog Goes en Heinkenszand bij.

Concurrentieslag

Jumbo gaf begin deze maand aan voor het eerst zijn bezorgdienst in Amsterdam te lanceren. Het bedrijf gaat daarmee de concurrentie aan met Picnic en Albert Heijn, die al in de hoofdstad actief zijn met een eigen bezorgdienst. In Zeeland heeft Jumbo minder concurrentie te duchten. Picnic is daar bijvoorbeeld nog niet actief.