Twinkle | Digital Commerce

Zara Streaming komt naar Nederland

2024-09-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Inditex, het moederbedrijf van de Spaanse moderetailer Zara, heeft de lancering van Zara Streaming in zowel Europa als Noord- en Zuid-Amerika aangekondigd. De komende weken zal de service in diverse belangrijke markten beschikbaar worden, waaronder Nederland.

Dit meldt Fashion United. Na de lancering in november 2023 in China, wilde het bedrijf vooral de focus gaan leggen op de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Belangrijke markten

In juni kondigde Inditex al aan dat Zara zijn live shopping-uitzendingen, die nu wekelijks uitgezonden worden op het Chinese Douyin, dit jaar nog zou uitbreiden naar Europa, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft een tijdschema opgesteld dat deze maand van start gaat. Volgens Fasion United zal de service de komende weken worden gelanceerd in belangrijke markten zoals Spanje, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland en Canada.

Pre-Owned naar de VS

Ook zal Zara vanaf eind oktober het platform Zara Pre-Owned in de VS lanceren. Dit platform voor het verkopen, repareren of doneren van tweedehandskleding, is momenteel als actief in zestien Europese landen. Inditex liet eerder al weten Zara Pre-Owned tegen 2025 in ‘alle belangrijke markten’ te willen introduceren. De service is beschikbaar via Zara-winkels, de website en een app in landen als Spanje, Frankrijk en Duitsland.