Twinkle | Digital Commerce

Logistieke uitbreiding voor woonwinkel Flinders

2019-03-15
1000562
  • 1:23

Woonwinkel Flinders betrekt komend jaar een nieuw magazijn van 14.000 vierkante meter. De shop wil verder groeien en zocht daarom naar ruimte om dat te faciliteren.

Over een jaar wil de nummer 156 van de Twinkle100 het magazijn, gelegen op het Atlaspark in Amsterdam in gebruik nemen. De locatie is twee keer zo groot als het huidige magazijn aan de Westhavenweg in Amsterdam, dat ruim twee jaar geleden in gebruik werd genomen. Daarnaast heeft de warehouse de mogelijkheid voor nog eens 5.000 vierkante meter aan extra oppervlakte.

Automatisering

Coo Oscar Diele noemt de uitbreiding noodzakelijk, vooral om de efficiënte operatie in stand te houden bij verdere groei. ‘Direct uit voorraad leveren – vandaag besteld, morgen in huis – is een belangrijk onderdeel van onze propositie.’ Volgens Diele is het daarnaast voor Flinders van belang om in te zetten op verdere automatisering. ‘Meubellogistiek blijft mensenwerk. Toch zal Flinders haar logistiek verder mechaniseren en automatiseren. Op basis van eigen algoritmes en beschikbare productdata krijgt ieder product de beste, snelste en goedkoopste logistieke oplossing.’

De omzet van de woonwinkel groeide vorig jaar van vijftien naar twintig miljoen euro. Volgens Flinders moeten klanten uit Nederland, België en Duitsland straks vanuit het nieuwe distributiecentrum worden bediend.

Weg uit China

Vorig jaar liet Flinders al weten dat de focus volledig op de verkoop in Nederland, België en Duitsland kwam te liggen. Eerder verkocht de shop ook in China via Tmall, het online platform van e-commercereus Alibaba. Die handel bleek echter niet rendabel genoeg en door de taalbarrière was het lastig om grip te houden op logistieke zaken of klantenservice.

Lees ook: ‘Ontdekkingsreiziger in wonen' (Twinkle 2 2018)