Twinkle | Digital Commerce

Flinders neemt nieuw dc in gebruik

2017-05-28
998561
  • [nieuws]
  • 1:02

Flinders wil in het huidige boekjaar verder groeien naar een omzet van 16 miljoen euro. Om dit te kunnen realiseren heeft de woonwebwinkel een magazijn met bijna zesduizend vierkante meter extra ruimte in gebruik genomen.

De omzet nam vorig jaar met 65 procent toe naar 11 miljoen euro, meldt Flinders in een persbericht. Het bedrijf, dat via Tmall Global ook in China verkoopt, zegt dat de groei vooral zat in de online verkopen in Nederland, België en Duitsland. Om verder te kunnen in deze stijging, moest Flinders een nieuw magazijnjasje vinden.

Verdrievoudiging
De 18.000 producten van Flinders worden nu in het nieuwe distributiecentrum (6.000 m2) aan de Westhavenweg in Amsterdam opgeslagen. Het bestaande magazijn in Zaandam (1.000 m2) is bestemd om direct te kunnen verkopen (winkel), aldus directeur Geert-Jan Smits tegen Twinkle. Coo Oscar Diele: ‘De verdrievoudiging van de vloeroppervlakte in combinatie met een nieuw warehousemanagementsysteem zal de slagkracht van onze logistieke processen drastisch verbeteren.'

Nieuw kantoor
Ook wordt het personeel verhuisd naar een nieuw kantoor, dat in april in gebruik wordt genomen. Het aantal medewerkers wordt uitgebreid van 60 man naar 85 werknemers.