Twinkle | Digital Commerce

Adobe lanceert Commerce Cloud

2019-03-27
1000562
  • 1:08

Adobe heeft een nieuwe e-commerce-oplossing aangekondigd: Commerce Cloud. De dienst komt voort uit de overname van Magento vorig jaar en is onderdeel van Adobe’s Experience Cloud.

Volgens TechCrunch kan de nieuwe dienst het beste worden gezien als cloud-versie van het populaire Magento-platform dat is samengevoegd met de Analytics Cloud, Marketing Cloud en Advertising Cloud van Adobe.

In een publicatie ligt Adobe de oplossing verder toe. Volgens het bedrijf heeft de Commerce Cloud nu belangrijke nieuwe functies, zoals een dashboard waarmee bedrijven hun inventaris en belangrijke gegevens kunnen overzien. ‘Adobe Commerce Cloud is op maat gemaakt om in de behoeften te voorzien van wereldwijde b2c- en b2b-bedrijven om meerdere merken, sites en landen te ondersteunen en handel over elk kanaal te regelen’, aldus Jason Woosley, vice president commerce product & platform bij Adobe.

Overname

Adobe nam Magento vorig jaar voor een bedrag van 1,68 miljard dollar over. Toen werd al duidelijk dat Magento opgenomen zou worden in de Experience Cloud van Adobe. Magento gaf destijds ook aan dat het platform klanten meer toepassingen wilde bieden en gebruik wilde maken van Adobe’s ervaring op cloudgebied. ‘Het integreren van commercie in de Adobe Experience Clous met Magento zorgt ervoor dat Adobe elk moment persoonlijk kan maken en elke ervaring ‘shoppable’’, klonk het destijds.

Lees ook: ´5 reacties op de overname van Magento´ (25 mei 2018)