Twinkle | Digital Commerce

Halen, bewaren en bezorgen

2019-03-27
1000562
  • [interview]
  • 1:33

Een alternatief voor zolder of berging. De missie van Inbox SmartStorage is om ‘het opslaan van fysieke spullen net zo eenvoudig te maken als het uploaden van bestanden naar de cloud’.

De bestaande branche in goederenopslag denkt volgens Tim Lommerse, content manager van Inbox SmartStorage, nog altijd in boxen. Zo zijn er bij bijvoorbeeld self storage boxen op locatie waar je zelf je spullen naartoe moet brengen. ‘Dat sluit niet meer aan bij de economie waarin alles naar je voordeur komt. Wat ons onderscheidt is het gemak van opslag aan je voordeur, gecombineerd met professionele verhuizers die helpen inladen’, meldt Lommerse. En dat is ‘net als al het andere in het leven te boeken via tablet of smartphone’, aldus de site. Zo kun je de berging of zolder onderdeel maken van je smart home. In de app geef je aan welke spullen je op wilt slaan: je hele inboedel, of een aantal zaken die je gewoon niet zo vaak nodig hebt. ‘Vervolgens plan je in de app een afspraak waarop een sjouwfeur de goederen komt ophalen met één van onze citytrucks. De spullen worden opgeslagen in een warehouse, vergelijkbaar met een Ikea-magazijn. In de app heb je vervolgens altijd het overzicht van je opgeslagen waar. En als je iets daarvan of alles weer nodig hebt, dan komen we het gewoon brengen’, licht Lommerse toe.

Het vervoer van de spullen is – bij opslag van zes maanden – gratis. InboxStorage zet zwaar in op SEO en SEA om online goed zichtbaar te zijn. Daarnaast werkt het bedrijf aan social advertising. De contentmanager ziet nog wel een uitdaging: ‘Mensen verwachten bij opslagruimte een box met een slot, en ze overschatten de frequentie waarin ze langs willen komen. Wij moeten ze duidelijk maken dat hun spullen bij ons veilig staan, en ze overtuigen van het feit dat, áls ze iets nodig hebben, dat gratis thuisbezorgd wordt.’