Twinkle | Digital Commerce

Adobe neemt Magento over

2018-05-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:48

E-commerceplatform Magento komt in handen van Adobe. Dat bevestigen beiden partijen. Het platform wordt opgenomen in de Experience Cloud van Adobe. Aan het einde van het derde kwartaal moet de overname, goed voor een bedrag van 1,68 miljard dollar, voltooid zijn.

'Met Magento als 's werelds populairste commerce platform en Adobe's positie in het ontwikkelen en leveren van goede digitale ervaringen, zorgen we ervoor dat elk bedrijf overtuigende real-time ervaringen kan creëren en leveren', zo valt in de verklaring van Magento te lezen. Het platform wil met de overname zijn klanten meer toepassingen bieden en wil daarnaast gebruik maken van Adobe's ervaring op cloudgebied. Volgens Adobe zorgt de integratie van Magento in de Adobe Experience Cloud voor een wereldwijd platform voor zowel b2c als b2b klanten.

'Met Adobe delen we onze focus op onder meer bewustwording, creativiteit en rekbaarheid. Dit zijn enkele van onze sterke punten waarmee we elke interactie met onze klanten, partners en community verbeteren', aldus ceo Mark Lavelle van Magento.' Ook bij Adobe is men te spreken over de overname. 'Het integreren van commercie in de Adobe Experience Cloud met Magento zorgt ervoor dat Adobe elk moment persoonlijk kan maken en elke ervaring 'shoppable'.

Van de honderd grootste e-tailers van Nederland, plus honderd runners-up, zoals vermeld in de laatste Twinkle100, gebruikt ruim één vijfde de software van Magento, daarmee het grootste op zichzelf staande webwinkelplatform in Nederland.

Verbaasd

Dutchento, de Nederlandse Magento community meldt in een reactie aan Twinkle compleet verrast te zijn door het nieuws. 'Het is een spannende move, ik had hem echt niet zien aankomen', verklaart Sander de Graaf van Dutchento. 'Het zijn twee relatief ongerelateerde producten wat Adobe en Magento leveren die nu bij elkaar gebracht gaan worden. Je kunt speculeren wat nu specifiek het doel is wat nagestreefd gaat worden. Wat gaat die samenwerking brengen? Blijft de naam Magento nog bestaan? En waarom die 1,7 miljard dollar? Dat zijn allemaal vragen waar we het antwoord nu nog niet op weten.'

Eerdere overnames

In 2013 werd het Zwitserse Hybris overgenomen door softwarebedrijf SAP. Enkele jaren later, In 2016, werd Demandware voor 2,8 miljard dollar overgenomen door Salesforce. Dat was de grootste overname in het bestaan van cloudplatform voor CRM en business-processen Salesforce.