Twinkle | Digital Commerce

Onzekerheid over Magento 1: Shopware publiceert migratie-whitepaper

2020-05-04
1000562
  • [branded content]
  • 1:47

Veel online handelaars van wie de shop op het e-commerce-platform Magento gebaseerd is, zijn momenteel onzeker. Dit komt omdat de fabrikant in juli 2020 de support voor de versie Magento 1 beëindigt.

Hierdoor zijn de getroffen handelaars onzeker en staan ze voor een belangrijke keuze: zich wagen aan de complexe en dure migratie naar Magento 2 of overgaan naar een andere e-commerce-oplossing. De shopware AG heeft een whitepaper gepubliceerd dat uitgebreid licht werpt op de onzekerheden rond Magento 1, de meningen van experts verduidelijkt en aantoont waarom Shopware 6 nu de beste keuze is.

Innovatieve en toekomstgerichte technologieën

Recente statistieken bewijzen dat handelaars in elk opzicht aarzelen om van Magento 1 over te stappen naar Magento 2. Ook al is de druk nu des te hoger: de coronacrisis heeft aangetoond hoe belangrijk een solide basis in de e-commerce is. Innovatieve en toekomstgerichte technologieën vormen hierbij het fundament van een succesvol digitaal businessmodel. 'En net nu is het belangrijker dan ooit om een betrouwbaar webshopsysteem te hebben dat gebruiksvriendelijk is, voorzien is van de nieuwste features en regelmatig geüpdatet wordt', vertelt Wiljo Krechting, woordvoerder van Shopware.
Handelaars met Magento 1 vragen zich steeds vaker af hoe lang ze een upgrade of een overstap nog kunnen uitstellen en of een alternatieve e-commerce-oplossing in aanmerking komt.
De whitepaper van Shopware 'Time to say goodbye? – Waarom je je geen zorgen hoeft te maken over een migratie' biedt informatie en antwoorden op belangrijke vragen als 'Waaraan herken je dat je huidige systeem niet meer het juiste is?' of 'Hoe weet je of een nieuw systeem de beste keuze is?'. Bovendien komen de lezers te weten wat de nadelen van een update naar Magento 2 zijn en vinden ze een migratie-checklist.

In de whitepaper komen neutrale experts aan het woord die zich al jaren met alle facetten van e-commerce bezighouden. Dit zijn onder andere Johannes Altmann (oprichter en bedrijfsleider van 'Shoplupe'), Wouter den Otter (Managing Director SupportDesk) en Carmen Bremen (medeoprichtster 'Mage One'). Mage One is een initiatief dat erin gespecialiseerd is om handelaars ook hulp te bieden na het einde van de support van Magento 1.

Geïnteresseerden kunnen de gratis whitepaper via deze link downloaden.