Twinkle | Digital Commerce

Kwart Britse kerstcadeaus retour

2019-01-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Naar schatting werd er in Groot-Brittannië in de periode tussen Black Friday en Tweede Kerstdag (Boxing Day) 19 miljard pond uitgegeven aan online kerstcadeaus. Een kwart daarvan wordt retour gestuurd.

Dat blijkt uit een analyse van Centre for Economics and Business Research, meldt Dailymail. Als oorzaak noemt het bureau de verlaging van de retourdrempel door gratis verzending aan te bieden en de mogelijkheid om iets eerst uit te proberen alvorens het te kopen: ‘Try before you buy’.

Ook verwacht het bureau een toename van het aantal aangeboden items op marktplaatsen zoals eBay en Gumtree. Het aantal retouren zou een geschatte waarde hebben van 4,8 miljard pond.

Eerder bleek al dat de online novemberbestedingen in het Verenigd Koninkrijk, ondanks een groei van 8,1 procent ten opzichte van een jaar eerder, tegenvielen. Retail Gazette betitelde de afgelopen Britse editie van Black Friday als ‘underwhelming’.

Toch zijn het niet de Britten die vooroplopen in retouren. Volgens de recente E-Shopper Barometer van DPD zijn het de Nederlanders die van alle Europeanen het vaakst een pakketje terugsturen. Groot-Brittannië volgt wel op een tweede plaats. 8 procent van hen geeft aan weleens een online order terug te sturen, in Nederland is dat percentage 9 procent.