Twinkle | Digital Commerce

Amazon oneens met Duits verbod op Dash-buttons

2019-01-14
1000562
  • 0:59

Een Duitse rechter heeft het gebruik van de Amazon Dash-knoppen, fysieke buttons waarmee consumenten met een druk op de knop producten kunnen kopen, verboden. De e-tailer laat weten het besluit aan te vechten.

Dat meldt persbureau Reuters. Volgens de rechter schenden de bestelbuttons de Duitse wet op consumentenbescherming. Dit omdat consumenten die artikelen op deze wijze willen bestellen, geen prijsinformatie of andere productinformatie ontvangen.

Informatie

De rechter kwam tot dit besluit na een klacht van de Duitse consumentenorganisatie, die vond dat consumenten niet goed genoeg werden geïnformeerd bij het gebruik van de buttons. Een woordvoerder van de Amerikaanse gigant laat tegenover het persbureau weten dat Amazon ervan overtuigd was dat de knoppen voldeden aan de Duitse wetgeving. ‘De uitspraak van vandaag is niet alleen vijandig tegenover innovatie. Maar het voorkomt ook dat klanten een weloverwogen beslissing nemen over de vraag of een service zoals de knop Dash hen een handige winkelervaring biedt.’

In 2016 bracht Amazon voor het eerst de koopknoppen naar de Europese markt. In dat jaar stelde diezelfde Duitse consumentenbond ook al dat de knoppen niet aan de regels voor online verkoop in Duitsland voldeden.