Twinkle | Digital Commerce

Voorlopig geen samenwerking MediaMarkt en Fnac Darty

2019-02-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Afgelopen mei kondigden MediaMarkt Saturn en BCC-moeder Fnac Darty aan een retail alliantie op te richten om zo nauwer met elkaar samen te werken. Die samenwerking is voor nu stilgezet.

Reden daarvoor zijn de aanhoudende slechte resultaten van Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt. ‘We hebben op de pauzeknop gedrukt’, laat een woordvoerder van het bedrijf weten aan Reuters.

De samenwerking heeft vooral betrekking op het gebied van inkopen voor de Europese retailmarkt. De bedrijven willen goed beslagen ten ijs komen als e-tailreuzen zoals Alibaba met grof geschut deze kant op komen. De alliantie is opgericht met het idee om meer partijen erbij aan te laten sluiten. ‘MediaMarkt Saturn en Fnac Darty delen dezelfde visie voor de ontwikkeling van onze industrie en de markt en we kunnen nu van elkaar leren en profiteren’, stelde toenmalig ceo Pieter Haas.

Winstverwachting

Ceconomy stelde enkele maanden geleden nog de winstverwachting voor 2018 bij. Het bedrijf verwacht een bedrijfsresultaat van 630 miljoen euro. Eerst lag die verwachting nog tussen de 680 en 710 miljoen. Als reden noemde de retailer de hete zomer van vorig jaar.