Twinkle | Digital Commerce

Online apotheek Newpharma.be boekt 40 procent groei

2018-12-05
1024512
  • [nieuws]
  • 1:13

Newpharma.be viert dit jaar zijn tweede lustrum. De Belgische online apotheek, die dit jaar door BeCommerce tot 'Beste Webshop' bekroond werd, rapporteert 40 procent groei.

'2018 is een mijlpaal waarin ons platform niet alleen de prijs voor beste e-commerce website behaalde, maar ook die van scale-up van het jaar', zegt ceo en medeoprichter Jérôme Gobbesso tegen Gondola. Volgens de zakenkrant draait Newpharma naar eigen zeggen inmiddels ruim tachtig miljoen euro omzet, met een gemiddelde van 120.000 pakjes per maand.

Uitbreiding in Luik

De online apotheek breidt daarom komend jaar uit met extra capaciteit: het logistieke centrum in de haven van Luik, dat momenteel 7.600 vierkante meter telt, wordt komend jaar uitgebreid naar 20.000 vierkante meter. Gobbesso: 'Wij bereiden ons voor op de problematiek rond ‘online dokters’, de digitalisering van voorschriften - of de medicijnen nu vrij verkrijgbaar of op voorschrift zijn -, gedeelde patiëntendossiers of m-Health.'

Landschap

Sinds eind vorig jaar is Newpharma.be onderdeel van de Colruyt Groep. Het bedrijf is één van de grootste Belgische namen in het e-commerce landschap bij de zuiderburen, dat verder veel buitenlandse spelers telt.

Bij de uitreiking van de BeCommerce Awards, georganiseerd door de naamgevende Belgische e-commerce brancheorganisatie, sleepte Newpharma.be dit jaar naast de overall prijs ook de vakprijs 'Beste Crossborder Webwinkel' en de publieksprijs in de categorie Schoonheid & Gezondheid in de wacht.