Twinkle | Digital Commerce

Newpharma naar familie Colruyt

2017-12-20
20481152
  • [nieuws]
  • 1:19

Newpharma, twee jaar geleden nog uitgeroepen tot de beste webwinkel van België, wordt overgenomen door de Colruyt Groep, het investeringsfonds van de supermarktfamilie en het bestaande management.

De Colruyt Groep krijgt 26 procent van de aandelen in bezit. Samen met Korys – dit familiefonds is de nieuwe hoofdaandeelhouder – hebben de Colruyts nu de meerderheid van de webapotheek in handen.

45 procent groei

Met een Belgische online omzet van 25,4 miljoen euro in 2016 is Newpharma de nummer 19 in de Belgische Twinkle100. In totaal werd vorig jaar 43 miljoen euro omzet geschreven. Van die buitenlandse omzet wordt een groot deel in Frankrijk geboekt. In dit aflopende jaar ligt de groei rond de 45 procent, waarmee de omzet boven de 60 miljoen euro uitkomt.

Colruyt en e-commerce

Colruyt, een bekende naam in het Belgische supermarktlandschap, staat met 75 miljoen euro zevende op de lijst met grootste webverkopers in België. De acquisitie moet de online handel een nieuwe impuls geven.

Uit het persbericht (pdf)):

De investering van Colruyt Group past in de ambitie van de groep om tegemoet te komen aan de behoeften van de consument in al zijn levensfases, en dit via gepaste winkelconcepten. De participatie laat Colruyt Group ook toe de eigen logistieke en operationele ervaring te versterken met de ervaring van Newpharma op vlak van e-commerce en ondernemerschap, en heeft tot doel de positie van Colruyt Group in de groeiende e-commerce business verder uit te breiden.

Newpharma is ook actief in Nederland. Het bedrijf concurreert hier onder meer met De Online Drogist, Droginet, Drogisterij.net en Drogist.nl.

Lees ook: Markt voor voedingssupplementen floreert (Twinkle 9-2017)