Twinkle | Digital Commerce

Newpharma denkt aan expansie richting Zuid-Europa

2019-08-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

De Belgische online apotheek Newpharma heeft de ogen gericht op Italië en Spanje. ‘Daar is potentieel voor ons’, zegt ceo Jerôme Gobbesso in een gesprek met De Tijd.

De ceo zegt tegen de krant dat hij denkt aan uitbreiding naar Zuid-Europa, en dan vooral Italië en Spanje. ‘Dat zijn twee grote landen waar de online markt nog aan het ontwaken is en nog geen één procent bezet. Daar is nog geen dominante speler. Daar is dus potentieel voor ons. We bekijken nog hoe we de zaken daar gaan aanpakken.’

Grootste online apotheek van België

Newpharma is de grootste online apotheek van België (de thuismarkt is goed voor ongeveer de helft van de omzet) en actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. ‘Weet je wie daar marktleider is? Wij’, aldus Gobbesse tegen de krant. Het bedrijf groeit als kool. In 2018 met 40 procent, in dat jaar draaide het bedrijf een omzet van 81 miljoen euro. Dit jaar verwacht de ceo een omzet van meer dan 100 miljoen euro.

Meer medewerkers

Newpharma telt op dit moment 200 medewerkers. Gobbesso verwacht voor de komende twee jaar nog 100 extra mensen aan te nemen. ‘Het gaat echt snel. Voor logistiek, maar ook voor apothekers, data-analisten en digital marketeers.’

In 2018 werd Newpharma.be (sinds eind 2017 onderdeel van de Colruyt Groep) door BeCommerce uitgeroepen tot 'Beste Webshop'.