Twinkle | Digital Commerce

United Wardrobe open voor kledingmerken

2018-12-06
1000562
  • 1:01

Start-up in tweedehands kleding United Wardrobe heeft zijn platform opengesteld voor grote kledingmerken zodat zij daarop onverkochte kleding kunnen verkopen.

Kleinere winkels zijn al langer welkom op het platform, nu is het ook voor grotere kledingmerken mogelijk om zich bij het platform aan te sluiten. Eén van die merken is G-Star Raw. ‘Na grote vraag van een select aantal fashion merken heeft United Wardrobe de merken toegelaten haar re-stock verkopen via het platform’, laat het bedrijf weten.

G-Star laat tegenover FashionUnited weten dat het vooral oudere collecties beschikbaar stelt. ‘Het is een mooi platform om onze onverkochte kleding een tweede leven te geven.’ De kleding wordt later deze week op het platform beschikbaar.

Groeigeld

United Wardrobe kreeg begin dit jaar nog een kapitaalinjectie van één miljoen euro, daarmee wilde het platform verder internationaal uitrollen. ‘We zijn weer een belangrijkste stap verder. Na Nederland en België gaan we nu stevig door met de uitbouw in Frankrijk en Duitsland’, stelde medeoprichter Thijs Verheul eerder dit jaar in gesprek met Twinkle. Ook een expansie naar de Nordics ligt in het verschiet.

Sinds mei werkt United Wardrobe samen met DHL. De bezorgdienst voorziet in duurzame levering van de tweedehands kleding naar klanten.