Twinkle | Digital Commerce

Zalando uitgeroepen tot beste webwinkel van België

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:19

Zalando heeft gisterenavond de overall prijs gewonnen bij de BeCommerce Awards, onderscheidingen voor e-commerce ondernemingen in België. Het Duitse bedrijf dingt begin juni namens onze zuiderburen mee naar de belangrijkste Europese webwinkelprijs.
   
Zalando.be is pas een jaar live, en nu al mag het miljardenbedrijf zich de beste webwinkel van België noemen. Zalando neemt het onder andere op tegen Coolblue in de strijd om de European E-commerce Awards. Die worden op 3 juni aanstaande uitgereikt in Barcelona, waar dan de Global E-commerce Summit plaatsvindt.

Nederlandse winnaars
Een volledige lijst met winnaars van de BeCommerce Awards is nog niet gepubliceerd. E-commercefacts vermeldt twee Nederlandse winnaars; Bol.com zegevierde in de categorie multimedia, Replacedirect in elektronica. Behalve voor Zalando waren er vakprijzen voor Famousbox.be (starter), NMBS (mobiel) en Newpharma.be (cross-border),

E-commerce in België
De overwinning van Zalando markeert de sterke positie van buitenlandse ondernemingen in het Belgische e-commerce landschap; online retailers van elders verdienen aanmerkelijk meer aan Belgische webshoppers dan Belgische webwinkeliers zelf. Bijna twee op de drie lokale online retailers (63 procent) maken zich dan ook druk om de buitenlandse concurrentie, liet een recente steekproef van belangenvereniging BeCommerce zien. ‘De vrees was nog nooit zo groot’, aldus voorzitter Patricia Ceyssens.

Cross-border shoppng
Uit recente gepubliceerde cijfers van Eurostat blijkt dat ruim de helft (56 procent) van de Belgische webshoppers aankopen doet bij webwinkels in andere lidstaten van de Europese Unie. Ter vergelijking: slechts 20 procent van de Nederlandse webshoppers doet dat. Ondertussen is het aantal Belgische webshopdomeinen in een jaar tijd verdubbeld.