Twinkle | Digital Commerce

Coolblue.be favoriet bij Belgisch publiek

2017-05-27
  • [nieuws]
  • 1:11

Coolblue is tijdens de uitreiking van de BeCommerce Awards onderscheiden met de Prix du Public. Het Nederlandse bedrijf, dat Belgische tegenhangers heeft voor webwinkels als Smartphoneshop.nl en Digicamshop.nl, mag zich een jaar lang de populairste webwinkel van België noemen.

Behalve de Prix de Public werden gisteravond in het kasteel van Brasschaat vier BeCommerce Awards uitgereikt. Twee van deze vakprijzen vielen ten prooi aan Newpharma.be; opmerkelijk genoeg won deze webwinkel zowel de Starter Award als dé BeCommerce Award voor de allerbeste webwinkel.

De andere twee BeCommerce Awards, voor de beste b2c- en de beste b2b-webshop gingen respectievelijk naar bioscoopsite Kinepolis.com en de 'virtuele kantine' Proxyclick.eu.

Publieke stemming
De Prix du Public die Coolblue in ontvangst mocht nemen, is het resultaat van een publieke stemming, die 55.000 beoordelingen opleverde.

Als winnaar van de categorie elektronica wist Coolblue.be meer stemmen in de wacht te slepen dan de winnaars van zeven andere categorieën, die allen een certificaat in de wacht sleepten en hieronder staan vermeld. Ook Free Record Shop valt bij onze zuiderburen in de smaak.

Multimedia: Freerecordshop.be
Reizen:  Sunjets.be
Vliegtickets: Neckermann.be
Huis, tuin & dier: Neckermann.com
Kleding & toebehoren: Neckermann.com
Schoonheid & Gezondheid: Yves-rocher.be
Diensten: EBay.be

De BeCommerce Awards, een initiatief van de naamgevende brancheorganisatie en vakblad Inside, werden gisteren voor de vierde keer uitgereikt en gelden als beloning voor voorlopers in de groeiende Belgische e-commerce branche. Vorig jaar was Club Med de grote winnaar.