Twinkle | Digital Commerce

Ikea's leasemodel binnenkort naar Nederland

2018-12-11
1024512
  • [nieuws]
  • 1:02

Ikea start binnen afzienbare tijd in Nederland met zijn aangekondigde leaseconcept. Het gaat in eerste instantie om een 'handvol' producten.

Dat zegt country retail manager Lena Herder tegen NRC. 'We willen dat producten zoveel mogelijk een tweede leven krijgen', aldus de topvrouw. 'Daarom gaan we in Nederland introduceren dat je producten kunt huren of leasen. Er begint binnenkort een pilot.'

Circulair

Ceo Jesper Brodin sprak begin oktober al over de introductie van een huurmodel bij de Zweedse woonketen; nu blijkt dat die ook voor ons land geldt. Door een lease-aanbod beschikbaar te stellen, wil het bedrijf bijdragen aan een circulaire economie. 'We merken dat die behoefte groot is onder groepen waarvan het levensonderhoud snel kan veranderen, bijvoorbeeld studenten, expats of gezinnen', aldus Brodin.

Online strategie

Ondertussen timmert de nummer 23 van de Twinkle100 hard aan het vernieuwen van zijn strategie en focust daarbij vooral op zijn online kanaal. Zo schrapt de woonretailer in de komende twee jaar wereldwijd 7.500 banen en investeert daarnaast flink in e-commerce activiteiten. In Nederland verlaagde Ikea enkele maanden geleden zijn bezorgtarief voor kleinere pakketjes van 4,99 naar 2,99.