Twinkle | Digital Commerce

Amazon op stoom met kassaloze Go's

2018-12-10
1024512
  • [nieuws]
  • 1:07

Amazon brengt zijn Go-formule waarschijnlijk naar Groot-Brittannië. Daarmee doet het kassaloze concept zijn intrede in Europa. Ook op luchthavens wil de online retailreus ermee uitpakken.

Nadat Amazon begin dit jaar de deuren van zijn eerste Go-vestiging in Seattle opende, volgde algauw uitbreiding. Inmiddels zijn er in de Verenigde Staten zeven filialen, maar ook buiten de landsgrenzen plant Amazon de komst van nieuwe Go's: naar verluidt komt binnenkort ook een vestiging in Londen.

Daar blijft het niet bij: Amazon zou eveneens in gesprek zijn met luchthavens Los Angeles en San Jose in Californië. Volgend jaar moet het aantal Go's rond de vijftig liggen; tegen 2021 hoopt Amazon dat aantal wereldwijd op te schroeven naar ongeveerd 3.000.

Tegenzin

Niet iedereen is echter blij met de komst van de kassaloze supers: zo zijn politici in verschillende Amerikaanse steden procedures gestart om verkooppunten waar niet met contant geld betaald kan worden, in de ban te doen. Dergelijke initiatieven zijn al gaande in New York, Washington, Philadelphia en Chicago. Er zijn daar wetsvoorstellen in de maak die winkels en restaurants verplichten cash geld te accepteren.

Lees ook:
'Amazon wil grotere kassaloze winkels’ (03-12-'18)
'44 procent Amazon Go-bezoekers wordt vaste klant' (05-11-'18)