Twinkle | Digital Commerce

Tesco-baas pleit voor Britse ‘Amazon-tax’

2018-10-08
1000562
  • 0:56

Om Britse retailers van het faillissement te behoeden moet een belasting op online verkopen worden ingevoerd, dat stelt Dave Lewis, ceo van de Britse supermarkt Tesco in een interview met The Mail.

Volgens Lewis zou de Britse Minister van Financiën Philip Hammond een heffing van 2 procent moeten belasten op online verkochte goederen. Volgens hem is het niet-belasten van online spelers niet meer van deze tijd.

Hij roept de Britse minister dan ook op tot actie. ‘Drie jaar geleden had ik het over een potentieel gevaarlijke mix van druk in de retailindustrie en nu zien we dat in vervulling gaan’, aldus Lewis.

House of Fraser

Hammond betoogde enkele maanden geleden al dat er een zogeheten ‘Amazon-tax’ in Groot-Brittannië moet komen. Hij deed dat naar aanleiding van de Britse warenhuisketen House of Fraser, die even daarvoor ternauwernood een investeerder aan zich wist te binden en in zwaar weer verkeert. Volgens Hammond zijn webwinkels de veroorzakers van het in nood verkeren van verschillende winkels in de winkelstraat, omdat zij veel minder belasting zouden betalen dan fysieke winkels.