Twinkle | Digital Commerce

Lidl toch weer in online boodschappen

2018-10-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:23

Lidl stopte een jaar geleden met de verkoop van verswaren, maar lijkt die draad in het Belgische Gent toch weer op te pakken: daar levert de discounter boodschappen binnen twee uur met de fiets.

Met de lancering van webwinkel 'Lidl Simpl' kunnen inwoners van Gent sinds vandaag online orders plaatsen bij de supermarkt. Voorlopig gaat het om een pilotgebied rondom de Sint-Niklaaskerk. Bewoners van dat gebied kunnen in de nieuwe webshop kiezen uit vierhonderd verse producten, die voor dezelfde prijs als in de winkel verkrijgbaar zijn, meldt zakenkrant De Tijd.

'Met dit initiatief willen we families en studenten in Gent helpen tijd te winnen', zegt woordvoerder Isabelle Colbrandt tegen de krant. 'Door onze drukke levensstijl is het immers niet altijd eenvoudig om tussendoor de boodschappen nog ergens ingepland te krijgen.'

Van boodschappen naar producten

In thuisland Duitsland zijn sinds een jaar geen verswaren meer te krijgen bij de discounter: Lidl biedt er sindsdien alleen nog non-foodproducten aan. Daar is de keten de afgelopen jaren online flink groot in geworden: zo groot zelfs dat Lidl in de rol van productverkoper de zesde plek bezet in het onderzoek ‘E-Commerce Markt Deutschland 2018’, de Duitse equivalent van de Twinkle100. In Nederland verkoopt Lidl sinds medio 2016 non-foodproducten via Lidl-shop.nl.

Met het flitsbezorgen van boodschappen heeft Lidl overigens al wel ervaring opgebouwd in de Verenigde Staten, waar de super aan een opmars bezig is: daar levert bezorgabonnement-partner Shipt boodschappenorders binnen een uur thuis.