Twinkle | Digital Commerce

Vertrouwde winnaars ABN Amro Webshop Awards

2018-09-14
42132370
  • [nieuws]
  • 1:35

Aan de Amsterdamse Zuidas werden gisteren vele tientallen retailprijzen uitgereikt, waaronder 24 ‘ABN Amro Webshop Awards Nederland 2018-2019’. De meeste gingen naar bekende winnaars.

In Circl, het duurzame visitekaartje van ABN Amro aan de Zuidas, betraden zowel de ‘beste winkelketens van Nederland’ als de beste online retailers het podium; er waren offline prijzen in 29 offline categorieën en webwinkelprijzen in 24 categorieën. Die laatste vind je hieronder op een rij:
 

Winnaars ‘ABN Amro Webshop Awards Nederland 2018-2019’

Bouwmarkten

Hornbach

Cadeau

Albelli

Damesmode

wehkamp

Dierenspeciaalzaken

Welkoop

Drogisterij

Kruidvat

Elektronica

Kamera Express

Herenmode

Jac Hensen

Kantoorartikelen

123inkt.nl

Kindermode

Shoeby

Leeswaren

bol.com

Lingerie & Ondermode

Hunkemöller

Mode accessoires

Lucardi Juwelier

Optiek

Pearle Opticiens

Outdoor

Bever

Parfumerie

ICI Paris XL

Schoenen

Schuurman Schoenen

Slapen

Beter Bed

Speelgoed & Games

bol.com

Sport

Decathlon

Supermarkten

Albert Heijn

Telecom

Tele2

Tuin

Welkoop

Warenhuis

Hema

Wonen

fonQ

 

Hornbach, wehkamp, Kruidvat, Jac Hensen en Schuurman Schoenen

Van de genoemde 22 bedrijven (bol.com en Welkoop sleepten ieder twee awards in de wacht) wonnen er 15 vorig jaar ook een webshop award. De nieuwe winnaars komen deels voort uit de introductie van de nieuwe categorieën dierenspeciaalzaken, sport en tuin. Alleen Hornbach, wehkamp, Kruidvat, Jac Hensen en Schuurman Schoenen overtroefden de vorige categoriewinnaar, respectievelijk Formido, Shoeby, Farmaline, Only for Men en vanHaren.

Alle winnaars, ook van de offline prijzen, vind je hier.

Weer bol.com en Action?

Tijdens een gala op 18 oktober wordt bekend wie van deze online retailers de overall prijs voor de beste webshop in wacht sleept. Vorig jaar ging deze naar bol.com. Ook de beste winkelketen over alle categorieën heen, de laatste vier jaar steeds Action, wordt volgende maand gelauwerd. Daarnaast zijn er onderscheidingen voor de beste retail executive en het beste managementteam te winnen.

Lidl en The Phone Lab

Lidl won gisteren al de ABN Amro Retail Sustainability Award, een vakprijs voor de meest duurzame retailer. The Phone Lab ging met de ‘ABN AMRO Best Newcomer Award’ naar huis.