Twinkle | Digital Commerce

CBS meldt record online omzetgroei multichannelers

2018-09-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Afgelopen juli groeide de online omzet van multichannelers, zoals het CBS winkels aanduidt die internetverkoop als nevenactiviteit bedrijven, met 37,5 procent. Sinds de start van die meting in 2014 was die groei nog niet zo hoog.

Pure players daarentegen boekten volgens het CBS rond de 13 procent omzetgroei. Dat brengt de gemiddelde toename van internetverkopen in de julimaand op 22 procent. Al een tijdje streven multichannelers 'pure' webwinkeliers voorbij in de metingen; de laatste keer dat de omzet van pure players sterker groeide dan die van multichannelers, was in oktober 2017.

Online omzetgroei multichannelers:

Online omzetgroei pure players:

Detailhandel

Over de gehele linie zette de Nederlandse detailhandel 3,8 procent meer om ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarbij realiseerden drogisten de grootste groeicijfers. Ook kledingverkopers en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren deden het goed. Daarentegen boekten handelaars in recreatie-artikelen, schoenen en lederwaren, consumentenelektronica en meubels en woninginrichting lagere omzetten dan in juli 2017.