Twinkle | Digital Commerce

Producten kopen op Amazon via Snapchat

2018-09-25
1000562
  • 1:00

Consumenten kunnen vanaf deze week via Snapchat producten scannen en zoeken op Amazon. De twee bedrijven werken exclusief samen en rollen de dienst langzaam uit.

Gebruikers van Snapchat kunnen, als de dienst beschikbaar is, via de camera-interface zoeken naar producten op Amazon. Dat doen ze door de camera te richten op een product of streepjescode.

Zodra het product of de code wordt herkend, krijgt de consument een directe link naar de verkooppagina van het product via Amazon te zien. Het gaat hierbij, vanzelfsprekend, om producten die voorkomen in het assortiment van de e-tailer.

De dienst, Visual Search genaamd, wordt langzaam uitgerold. Het zal daarom nog wel even duren voordat iedere Snapchat-gebruikers direct naar producten op Amazon kan gaan zoeken.

Augmented reality

Snapchat steekt al enige tijd geld in het ontwikkelen van technologie om shoppen via zijn applicatie mogelijk te maken. Een ruime maand geleden breidde het bedrijf de op augmented reality gebaseerde fotolenzen nog uit met een koopknop. De knop verschijnt als consumenten naar de pagina van bijvoorbeeld hun favoriete artiest gaan, en door hun camera op de smartphone kijken.

Lees ook: 'Shoppable content: de toekomst van affiliate marketing' (Twinkle 02-03-2018)