Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats vindt nieuwe ceo binnenshuis

2018-09-25
1000562
  • 1:10

Annemarie Buitelaar wordt de nieuwe ceo van Marktplaats. Zij volgt Olivier van Duijn op, die enkele weken geleden aankondigde te vertrekken.

Buitelaar was al als cco actief bij Marktplaats, en doet nu dus een stapje omhoog. ‘Het is een geweldige uitdaging om op dit moment het roer over te nemen. Zowel in België als Nederland laten onze platforms een goede groei zien, maar dat zien we niet als iets vanzelfsprekend’, aldus Buitelaar.

Eerder was Buitelaar al actief bij KPN en Simyo, voordat zij in 2009 naar Marktplaats vertrok. Daar bekleedde zij verschillende functies in Nederland en België. De laatste twee jaar was ze als cco verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van Marktplaats. ‘De uitdaging voor de komende jaren is dat we ons iedere dag sneller moeten blijven vernieuwen, door nieuwe technologieën toe te passen maar ook met slimme samenwerkingen zoals Betaalverzoeken. Met het sterke Benelux team zal ik me dan ook volledig richten op het vergroten van het succes van al onze gebruikers, ik zie dit met veel vertrouwen tegemoet’, verklaart de nieuwe eindverantwoordelijke van de marktplaats.

'Mooi moment'

Twee weken geleden kondigde Olivier van Duijn aan na acht jaar het bedrijf te gaan verlaten. ‘Dit is een mooi moment om afscheid te nemen en iemand anders het roer te geven’, stelde hij. Met Van Duijn als ceo groeide Marktplaats uit tot een online handelsplaats met maandelijks acht miljoen unieke bezoekers.