Twinkle | Digital Commerce

Lukt het About You in de komende tien jaar wél om winst te maken?

2024-05-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:33

Modeplatform About You bestaat vandaag precies 10 jaar. In die tien jaar wist het platform een hoge positie in te nemen in de Europese online modebranche, zonder daarbij een eurocent (netto)winst te behalen. Komt daar in de komende tien jaar verandering in?

Duidelijk is in ieder geval dat About you – net als andere retailers – de knop heeft omgezet en in plaats van op groei in te zetten op het behalen van resultaat. 2023 moest het jaar worden waarbij About You break even ging draaien (bruto), zo liet het bedrijf vorig jaar weten.

Break even

Dat laatste is gelukt. Het bedrijf maakt vandaag tegelijkertijd met het jubileum de jaarcijfers van het afgelopen boekjaar bekend en daaruit blijkt dat het brutoresultaat (Adjusted Ebitda) uitkomt op 3,2 miljoen euro in de plus, vorig jaar was dit nog een verlies van 137 miljoen euro.

Onder de streep zijn die resultaten enigszins terug te zien. Hoewel About You in het vorige jaar nog een verlies leed van 112,2 miljoen euro is dit een ruime halvering ten opzichte van het vorige jaar (toen -229 miljoen euro).

'Gedisciplineerde kostenbeheersing'

Vanzelfsprekend wil About You die lijn doortrekken. Zo geeft medeoprichter Hannes Wiese aan: ‘We bevinden ons in een uitstekende positie om op lange termijn de juiste beslissingen voor de groep te nemen. Door middel van gedisciplineerde kostenbeheersing en strategische investeringen zijn we van plan de omzetgroei te versnellen en de bedrijfsresultaten verder te versterken, zoals weerspiegeld in onze verwachtingen voor het lopende boekjaar.’

De omzet van About You steeg het afgelopen jaar licht, met 1,6 procent, naar ruim 1,9 miljard euro. Voor het huidige boekjaar wordt een verbetering van de brutowinst verwacht. Die zou tussen de 10 en 30 miljoen euro in de plus moeten uitkomen.