Twinkle | Digital Commerce

About You laat verbetering zien, maar blijft nog altijd fors in het rood

2023-10-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Modeplatform About You heeft de resultaten van het tweede kwartaal van het huidige boekjaar gepresenteerd. Het bedrijf ziet het resultaat van kostenbesparingen duidelijk terug in de cijfers, maar zwarte cijfers schrijven lukt nog altijd niet.

De omzet van About You blijft wel groeien, de groepsomzet steeg met een kleine marge (2.1 procent) naar 439,6 miljoen euro. Onder de streep zijn de resultaten nog altijd rood: het brutoresultaat komt uit op 12,9 miljoen in de min. Dat is wel een forse verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen het resultaat nog op 42,8 miljoen euro in het rood uitkwam. Het nettoresultaat verbetert ook. Hoewel het verlies met 46 miljoen euro nog fors is, is dit toch al ruim 27 procent minder dan vorig jaar, toen het nettoverlies nog op 63,4 miljoen euro uitkwam.

De uitspraken van ceo Tarek Muller begin dit jaar, dat About You het huidige boekjaar break even zal draaien op gebied van brutoresultaat, lijken vooralsnog wat voorbarig. Muller zelf lijkt zich dat ook te realiseren. Zo geeft hij aan. ‘We hebben onze omzetgroei gestimuleerd en een stijging van het aantal klanten en bestellingen gezien, ondanks het uitdagende consumentenvertrouwen. Zodra de markt zich herstelt, zullen we consequent het potentieel van ons bedrijfsmodel benutten om de omzetgroei verder te versnellen en duurzame winstgevendheid te realiseren.’

De verwachtingen voor het boekjaar blijven overigens staan. Er wordt dus nog steeds een break even brutoresultaat verwacht. De verwachte omzetgroei is wel enigszins naar beneden bijgesteld.