Twinkle | Digital Commerce

About You gaat direct uit fabriek leveren

2024-07-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Het Duitse modeplatform About You wil dit jaar nog direct vanuit de fabriek gaan leveren. Door een schakel in de logistiek weg te nemen wil het bedrijf de concurrentie aangaan met fast-fashion gigant Shein.

Dat meldt het Duitse Handelsblatt. ‘We zullen dit jaar artikelen gaan aanbieden die rechtstreeks uit de fabriek komen’, zou About You ceo Tarek Müller tegen hen hebben gezegd. Het platform lijdt net als vele andere bedrijven onder de opmars van Chinese grootmachten als Shein.

Door direct vanuit de fabriek te leveren, kopieert About You een belangrijk onderdeel uit het ‘slimme model’ van Shein: snelle levering tegen lagere prijs. Een voordeel dat About You heeft ten opzichte van die grote concurrent, is dat het niet afhankelijk is van fabrikanten in China. Het Duitse platform haalt zijn kleding uit Europa en Turkije, aldus Müller. Ook Shein zou naar verluidt bezig zijn om meer fabrikanten in Europa aan te sluiten.

Recent blikte medeoprichter van About You Hannes Wiese al vooruit op een nieuwe koers: ‘We bevinden ons in een uitstekende positie om op lange termijn de juiste beslissingen voor de groep te nemen. Door middel van gedisciplineerde kostenbeheersing en strategische investeringen zijn we van plan de omzetgroei te versnellen en de bedrijfsresultaten verder te versterken, zoals weerspiegeld in onze verwachtingen voor het lopende boekjaar.’