Twinkle | Digital Commerce

Volkswagen en DHL plannen uitrol kofferbaklevering

2018-08-22
1000561
  • 1:22

Eind vorig jaar startten de Duitse autofabrikant Volkswagen en bezorgdienst DHL Parcel een proef waarbij pakketten in VW Polo-modellen werden bezorgd. Komend jaar willen beide partijen die dienst verder uitbreiden.

Dat laat Roland Ottacher, head of connected car services bij het automerk, weten aan de Duitse nieuwssite Express.de.

Nu is de dienst alleen nog beschikbaar voor vijftig Polo-eigenaren in Berlijn, maar over enkele maanden moeten meerdere modellen beschikken over de technologie. ‘Het staat gepland dat we de service ‘We Deliver’ vanaf 2019 in geselecteerde seriemodellen aan gaan bieden’, aldus Ottacher.

Tijdslot

De pilot startte in september vorig jaar en moet het leveren van pakketten door DHL in de auto’s van Volkswagen in de toekomst mogelijk maken. Om ‘We Deliver’ te gebruiken hoeven consumenten alleen hun kofferbak als afleverlocatie op te geven in hun DHL-profiel. Via e-mail wordt de klant op de hoogte gehouden van de levering. Bij het bestellen kan de klant een tijdslot van twee uur kiezen tussen tien uur ’s ochtends en negen uur ’s avonds waarin het pakket geleverd moet worden. De auto moet wel worden geparkeerd op een toegankelijke locatie, zoals een openbare parkeerplaats. De koerier ontvangt vooraf een code waarin hij de auto in het tijdslot eenmalig kan openen.

Niet nieuw

Echt nieuw is het leveren in de kofferbak niet. DHL Parcel deed zelf eerder dergelijke testen in Duitsland met Smart en Volvo. En ook het Spaanse automerk SEAT testte de voorgaande zes maanden levering in kofferbak in Barcelona. In andere continenten is de leverdienst al wat verder. Voor klanten van zowel Amazon als JD.com is het al langer mogelijk om bestellingen in de auto te laten bezorgen.