Twinkle | Digital Commerce

Online orders De Bijenkorf komen straks uit Tilburg

2018-07-04
19511097
  • [nieuws]
  • 1:00

De Bijenkorf verstuurt zijn webshopbestellingen en winkelvoorraad vanaf medio 2019 vanuit Tilburg. Het warenhuis heeft met logistiek partner Ingram Micro gekozen voor het Tilburgse bedrijventerrein Kraaiven.

Momenteel worden online orders nog verzonden vanuit een apart distributiecentrum in Waalwijk, gerund door Ingram Micro; winkelbevoorrading gebeurt vanuit het eigen magazijn in Woerden. De Bijenkorf combineert beide logistieke stromen bij de nieuwe locatie, die ruim 31.000 vierkante meter vloeroppervlakte beslaat; daardoor hoopt de retailer zijn klanten sneller bedienen.

Logistieke hotspot

Ingram Micro, dat enkele jaren geleden bol.com-partner Docdata overnam en daarna zelf in Chinese handen terechtkwam, sloot namens De Bijenkorf een langjarige huurovereenkomst met logistiek vastgoedontwikkelaar HVBM Vastgoed. Het nieuw te bouwen magazijn wordt duurzaam en gasloos ingericht; de ontwikkelaars mikken op een BREEAM-certificering.

Online omzetaandeel

Het aandeel van e-commerce in de totale jaaromzet van De Bijenkorf groeit gestaag: inmiddels staat dat op een derde. Na de introductie van gratis verzending van online orders, nu bijna een jaar geleden, neemt dat aandeel in rap tempo toe.

Lees ook: 'De Bijenkorf voegt dc's samen voor snellere levering' (11-01-'18)