Twinkle | Digital Commerce

Doorstart voor Leapp

2018-07-20
1109624
  • [nieuws]
  • 1:13

Veertien winkels en webshop van Leapp gaan binnenkort weer open: samen met investeerder Nobel Capital Partners kan Rogier van Camp, oprichter van de handelaar in refurbished Apple-producten, een doorstart maken.

De activiteiten van de webwinkel en veertien geselecteerde vestigingen worden binnenkort voortgezet; de winkels in Almere, Apeldoorn en Tilburg blijven dicht. Dankzij de doorstart kunnen rond de honderd personeelsleden hun baan behouden. Leapp is na de herstart niet meer in Duitsland actief. Op termijn wordt gekeken voor een doorstart van de Belgische vestigingen.

Op de website van Leapp staat inmiddels aangekondigd dat op donderdag 26 juli de officiële heropening plaatsvindt.

Vergroten marktaandeel

'Het bedrijf zal zich na de doorstart als omnichannel retailer focussen op haar kernactiviteiten in Nederland en daarmee een solide basis creëren voor hernieuwde groei', aldus Pieter Schroeder, partner van Nobel Capital Partners. 'Het team van Leapp is zeer verheugd dat Nobel als meerderheidsaandeelhouder de doorstart mogelijk maakt. Circulariteit blijft ook na de doorstart een belangrijke kernwaarde en Leapp blijft streven naar het vergroten van het marktaandeel voor refurbished Apple-apparatuur', voegt Van Camp daaraan toe.

Financiering nodig

Begin juni werd bekend dat de nummer 73 van de Twinkle100 het eigen faillissement had aangevraagd. Naar eigen zeggen maakte Leapp de afgelopen jaren een explosieve groei door, maar zat het bedrijf verlegen om nieuw kapitaal.

Lees ook: 'Leapp mikt op doorstart' (11-06-'18)