Twinkle | Digital Commerce

Ook Microsoft mengt zich in kassaloos winkelen

2018-06-14
1000562
  • 1:03

Nadat Amazon in Amerika middels zijn Amazon Go-winkels consumenten kassaloos laten shoppen, denkt ook Microsoft dat het een vuist kan maken in het kassaloze concept. Het bedrijf zou met Walmart gesprekken voeren over een samenwerking.

Het techbedrijf is bezig met het ontwikkelen van technologieën om supermarkten te automatiseren. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan Reuters. De systemen die Microsoft aan het ontwikkelen is, houden automatisch bij wat klanten in hun winkelwagentje leggen. Een vergelijkbaar systeem als bij de Amazon Go-formule. Waarbij camera's, door bewegingen van consumenten te monitoren, bijhouden wat men koopt.

Amazon

Microsoft zou diezelfde techniek aan het ontwikkelen zijn voor fysieke supermarkten, zodat zij beter kunnen concurreren met Amazon. Ook is Microsoft bezig om smartphones in die techniek in te zetten.Amazon opende zijn eerste Go-filiaal afgelopen januari in thuisstad Seattle. Bij de opening was de winkel al een doorslaand succes. Inmiddels zijn nieuwe filialen in San Fransisco en Chicago ook aangekondigd.

Albert Heijn

Eerder vandaag kondigde Albert Heijn aan een proef te starten met een betaalsysteem in de Appie app. In twee filialen kunnen consumenten gedurende drie maanden gescande producten in de applicatie middels iDeal of creditcard afrekenen. Met een QR-code kunnen ze de winkel vervolgens verlaten.