Twinkle | Digital Commerce

Carrefour-consument shopt binnenkort via Google

2018-06-12
1000562
  • 1:12

Klanten die bij Carrefour hun boodschappen doen, kunnen die straks ook via Google's spraakhulpje Assistant bestellen. De Franse retailer gaat samenwerken met de zoekgigant.

Via spraakcommando's in Google's slimme speaker Home, dat op Google Assistant werkt, kunnen klanten bijvoorbeeld thuis de boodschappen bestellen. Google's slimme speaker is sinds de zomer van 2017 verkrijgbaar in Frankrijk en Duitsland. Recent kondigde de zoekgigant de komst van Google Home aan naar meer landen in Europa, waaronder Nederland. Wanneer de slimme speaker naar ons land komt is nog niet bekend.

De twee bedrijven sluiten een strategisch partnerschap, bedragen worden niet genoemd.

Carrefour Pay

De Franse retailer is al langer bezig om meer uit zijn online kanalen te halen en een samenwerking met Google moet daarbij helpen. Sinds de digitale transformatie van de retailer begin dit jaar werd aangekondigd, is Carrefour flink aan het investeren op digitaal gebied. Zo werd recent de Carrefour Pay applicatie gelanceerd, waarmee consumenten contactloos kunnen betalen in de supermarkt. Met de applicatie kunnen consumenten sneller afrekenen en hoeven ze niet meer lang in de rij te staan.

Bezuinigingen

De winkelketen wil de komende jaren 2,8 miljoen euro investeren in online. Om dat te realiseren moet er in 2020 twee miljard euro zijn bezuinigd. Daarvoor verdwijnen 2.400 banen op het hoofdkantoor in Parijs. Carrefour wil in 2022 de wereldleider in voedseltransitie worden.

In Twinkle 6, die op 19 juni verschijnt, lees je meer over de komst van Google Assistant naar Nederland.