Twinkle | Digital Commerce

Carrefour schaalt mobiel betalen op

2018-03-23
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Carrefour is bezig met een digital transformatie. Onderdeel van die ontwikkeling is de uitrol van zijn Carrefour Pay applicatie, waarmee consumenten contactloos kunnen betalen in de supermarkt.

De afgelopen tijd zijn drieduizend Carrefour filialen in Frankrijk applicatie-proof gemaakt. Ook in filialen in andere landen, die contactloos betalen accepteren, is de applicatie te gebruiken.

De applicatie, die vooralsnog alleen op Android-toestellen te downloaden is. zorgt ervoor dat klanten sneller kunnen afrekenen en niet lang in de rij hoeven te staan. Om de applicatie te gebruiken, koppelen consumenten de bankrekening aan de app. De gescande boodschappen worden afgerekend na het scannen van de 'checkout terminal'.

Herorganisatie

Het is één van de stappen die Carrefour neemt nadat het in januari aankondigde het roer om te gaan gooien. De Franse keten is voornemens de komende jaren 2,8 miljard euro te investeren in zijn digitale diensten. In 2020 wil de keten twee miljard euro bezuinigen om de investeringen mogelijk te maken.