Twinkle | Digital Commerce

Google Home komt naar Nederland

2018-05-09
1000561
  • [nieuws]
  • 1:13

Google brengt zijn slimme speaker Home later dit jaar naar Nederland. Dat kondigde de zoekgigant vannacht aan tijdens zijn jaarlijkse conferentie Google I/O 2018.

Het lag al in de lijn der verwachting dat Google binnen afzienbare tijd de thuishulpjes naar ons land zou brengen, maar een officiële aankondiging bleef uit. Tot nu, Google zegt de Home-speaker 'later dit jaar' - het bedrijf noemt geen exacte data - in ons land uit te gaan brengen.

Google is op dit moment bezig zijn spraakhulp Assistant - waar de Google Home op draait - in het Nederlands uit te brengen. Wanneer dat gebeurt is niet exact duidelijk, maar dit zal in ieder geval voor de release van de Home-speaker zijn. Assistant zal dit jaar in eerste instantie voor smartphones uitkomen. Naast Nederland brengt Google de Home ook naar Denemarken, Korea, Mexico, Noorwegen, Spanje en Zweden.

Overboekingen

Vorige maand werd bekend dat de ING samenwerkt met Google om overboekingen op Assistant mogelijk te maken. Dat moet rond de zomer mogelijk zijn. Aan het FD bevestigt de bank de samenwerking met ING, maar zegt niet om welke toepassingen het gaat. Een exacte lanceerdatum geeft de bank ook niet.

Amazon

Sinds eind vorig jaar is de concurrerende speaker van Amazon, de Echo, via de Duitse site van Amazon te bestellen. Ook de Echo spreekt nog geen Nederlands, maar een Engelse versie is voor Nederlanders al wel te bestellen. Hier kunnen we er echter nog geen producten mee bestellen op Amazon.