Twinkle | Digital Commerce

E-fulfilment bedrijf Active Ants in Belgische handen

2018-05-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:48

Bpost heeft wederom een slag geslagen op de Nederlandse markt. Waar het eerste partijen als Leen Menken en De Buren overnam, heeft de bezorger nu e-fulfilmentbedrijf Active Ants voor een onbekend bedrag gekocht.

Voor Active Ants is de overname een kans om te groeien in de crossborder e-commerce logistiek. De huidige directie en aandeelhouders van Active Ants blijven aan.

'Bpost is een partij die met ons mee wil in de toekomstige investeringen en dat ook kan want het is een heel solide bedrijf', vertelt managing partner Jeroen Dekker van Active Ants in gesprek met Twinkle. 'We hebben de afgelopen jaren heel veel geïnvesteerd, bijvoorbeeld in robotjes en een inpakmachine van één miljoen euro. Wij wilden echter verder groeien en daar was geld voor nodig. Zo willen wij onze autostore gaan uitbreiden [zie video onderaan artikel, red.] met 30.000 bakken naar 100.000 bakken.'

De samenwerking met bpost zorgt ervoor dat Active Ants zich meer kan richten op crossborder e-fulfilment. Dekker: 'bpost is een sterke verkooporganisatie, en zijn ook actief in landen als Amerika. Zij willen ook partijen uit die landen gaan bedienen in Europa. Die zullen ze naar ons gaan sturen. Dat is voor ons goed voor de aanwas van internationale klanten Op dit moment leveren we pakketjes naar Belgié via PostNL, dat zal in de toekomst wel met bpost gaan gebeuren'.

Robotarm

Active Ants investeert veel in technologische ontwikkelingen betreffende e-fulfilment. Zo ronde het bedrijf in februari een pilot af met een robotarm die het orderpicking werk overneemt. Het bedrijf investeert verder in de arm, die nieuwe producten middels AI kan herkennen. In 2016 nam het bedrijf als eerste Nederlandse bedrijf een inpakmachine in gebruik die verpakt en tegelijk verpakkingen bedrukt,

Expansiedrift

Aan het begin van dit jaar nam bpost nog de logistieke speler Leen Menken over. Leen Menken verzorgt inpakwerk en distributie van gekoelde producten in de Benelux, voornamelijk in de food-sector. In 2017 nam bpost het Amerikaanse Radial over, beleggers waren daar niet blij mee, omdat die overname later pas rendabel zou zijn. Een overname van PostNL lieper eerder op niets uit. In plaats daarvan kocht bpost de Nederlandse logistieke speler Dynalogic en het Belgische fietskoeriersbedrijf Bubble Post.