Twinkle | Digital Commerce

Dynalogic naar bpost

2017-05-27
207117
  • [nieuws]
  • 1:18

Dynalogic en zijn zusterbedrijven in de DynaGroup komen in handen van bpost. Daarmee maakt het Belgische postbedrijf toch een Nederlandse branchegenoot tot prooi, na de afwijzing van PostNL. Onder andere Bol.com en Coolblue zijn klant bij Dynalogic, dat onder de eigen naam blijft opereren.

Het gaat om een volledige acquisitie, maakte bpost maandagavond bekend, zonder een overnamesom te noemen. Uit de persverklaring: ‘De aankoop heeft als doel de pakjesdivisie van bpost te versterken met nieuwe en complementaire logistieke knowhow en DynaGroup’s groeiplatform nog sneller uit te bouwen.’ Bpost nam dit najaar ook al een onbekend maar 'substantieel' belang in De Buren.

DynaGroup
DynaGroup begon in 1995 als reparatiebedrijf voor onder andere smartphones (de tegenwoordige business unit Dynafix). Later werd het portfolio uitgebreid met pakketbezorging (Dynalogic) en bedrijfssoftware (Dynasure en Dynalinq). Bij de hele groep, die hoofdkantoor houdt in Sittard, werken zo’n duizend mensen. De omzet lag vorig jaar op 88,5 miljoen euro, het bedrijfsresultaat kwam uit op 6,8 miljoen euro. Onder de eigen naam en de vleugels van bpost hoopt het bedrijf ook internationaal te kunnen groeien.

Dynalogic
Dochteronderneming Dynalogic profileert zichzelf als aanbieder van personalised logistics, bijvoorbeeld voor telecombedrijven en online retailers.

Same day delivery en grote producten
Dynalogic tekent onder andere voor de same day delivery services van Twinkle100-spelers Bax-shop.nl, Coolblue, Greetz en Nespresso, desgewenst ook op zondag. ‘Ons doel is: alle diensten op alle dagen’, motiveerde business development manager Edwin Kersbergen vorig jaar aan Twinkle. Toen was Twinkle100-aanvoerder bol.com net met het bedrijf in zee gegaan voor de aflevering van grote producten.