Twinkle | Digital Commerce

Inpakmachine verpakt én bedrukt voor Active Ants

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:18

Active Ants neemt als eerste Nederlandse bedrijf een inpakmachine in gebruik die verpakt en tegelijk verpakkingen bedrukt. De 'Cartonwrap' maakt verpakkingen op maat en drukt het logo van de tachtig aangesloten webwinkels op hun verzendingen.

Het fulfilmentbedrijf verwacht de Cartonwrap eind november in huis, zodat hij de feestdagendrukte te lijf kan gaan. Meer bedrijven hebben een machine die met karton inpakt, maar de Cartonwrap is de eerste die ook full colour bedrukt over een band van twintig centimeter.

Op maat
'De machine is aan een steile opmars bezig in de wereld doordat hij dozen vouwt op maat rond producten,' vertelt mede-eigenaar Jeroen Dekker aan Twinkle. Kleinere artikelen krijgen dus ook een kleine doos in plaats van een standaard formaat. De Cartonwrap is dan ook de enige machine die zogenaamde busstukken kan produceren, waardoor verpakkingen door de brievenbus passen. Dekker: 'Zeker in Nederland is dit belangrijk, omdat de verzendkosten voor busstukken significant lager zijn,'

Capaciteitverbetering
'De verwachting is dat de Cartonwrap duizend pakjes per uur kan inpakken,' aldus Dekker. 'In een handmatig proces worden gemiddeld ongeveer dertig pakjes per uur ingepakt. Er is daarom een forse capaciteitverbetering en Active Ants hoopt ook kosten te reduceren.'

Autostore
Active Ants verwacht volgens Dekker dit jaar een omzetgroei van boven de veertig procent ten opzichte van 2015. De Autostore, een orderpick-machine die voor het fulfilmentbedrijf sinds een half jaar artikelen pickt en naar medewerkers brengt, heeft daar ook aan bijgedragen.


Klik hier voor een video-impressie van de Cartonwrap.