Twinkle | Digital Commerce

Bpost dieper in e-commerce met overname

2017-10-09
985507
  • 1:13

Bpost neemt het Amerikaanse Radial over. Daarmee beschikt de Belgische vervoerder over een e-commerce dienstverlener van formaat, die ook in eigen land voor uitbreiding van zijn functionaliteitenpakket kan zorgen.

'Een grote sprong voorwaarts in het realiseren van onze groeiambitie', noemt bpost de acquisitie van zijn nieuwe dochter. De Belgische minister van Post Alexander De Croo oppert de uitbouw van webshops en fraudebescherming als mogelijke opties die Radial zijn nieuwe moederbedrijf biedt. 'Met de nieuwe expertise van Radial zal Bpost diensten kunnen aanbieden voor de hele logistieke keten', aldus de minister tegenover De Tijd.

Investering

Bpost heeft het Amerikaanse bedrijf, dat een omzet van 850 miljoen euro draait en 72 miljoen pakketten per jaar verwerkt voor retailers, voor een bedrag van 700 miljoen euro overgenomen. Radial biedt in tien landen 'het volledige gamma aan van logistieke oplossingen verbonden met e-commerce'; daaronder vallen onder meer betaaldiensten, klantenservicediensten en fulfilment. Belgische beleggers zijn niet blij met het nieuws; de overname zou pas over drie jaar rendabel zijn.

Overnames

Dat bedrag hadden de Belgen eigenlijk in een overname van PostNL willen steken, maar dat mislukte. In plaats daarvan sloeg bpost elders aan het kopen en vergaarde onder meer de Nederlandse logistieke speler Dynalogic en het Belgische fietskoeriersbedrijf Bubble Post. Afgelopen week lanceerde de vervoerder samen met De Buren, sinds een jaar ook onderdeel van zijn onderneming, het open bezorgnetwerk Cubee.