Twinkle | Digital Commerce

Active Ants investeert in geautomatiseerde orderpicking

2018-03-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:20

E-fulfilmentbedrijf Active Ants heeft een pilot afgerond waarbij een robotarm het orderpicking werk overneemt. Het bedrijf investeert verder in de arm, die door middel van AI-technologie pakketjes raapt.

Naar eigen zeggen is Active Ants het eerste e-fulfilment bedrijf dat over gaat tot aanschaf van een dergelijke robot.

Volledig geautomatiseerd

Het bedrijf gebruikte al robots om goederen vanuit opslag naar de operator te brengen. De nieuwe robotarm kan ook goederen uit een opslagbak selecteren en verplaatsen naar de orderbak. Op die manier wordt het 'orderpicking' proces volledig geautomatiseerd. De technologie achter de robot is ontwikkeld door technologiebedrijf Fizyr.

Producten herkennen

Het bijzondere van de robot is dat deze ook nieuwe producten kan herkennen die door elkaar in een bak liggen. De robot hoeft daardoor producten niet van te voren in te leren en dat scheelt tijd. De robot zal in het begin maar een gedeelte van de artikelen kunnen pakken. Moeilijkere items zoals losse theelepeltjes of te zware items kunnen nog niet door de robot worden opgepakt. 'We geloven niet dat de robot al op korte termijn een significant deel van de orderpicks in ons bedrijf gaat overnemen. Maar we vinden de technologie voor ons en onze sector belangrijk genoeg om er nu al wel in te investeren', vertelt managing partner Jeroen Dekker van Active Ants.

Hieronder een video met de robotarm van Fizyr.