Twinkle | Digital Commerce

Otto weet winkels MyToys alsnog te verkopen

2023-08-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:20

Otto heeft een koper gevonden voor de fysieke activiteiten van platform MyToys. Toysino neemt de filialen over. Het Duitse platform zou MyToys eigenlijk aan het einde van dit jaar stopzetten, maar heeft nu toch een koper voor het fysieke deel gevonden.

Per 1 oktober neemt Toysino de fysieke activiteiten van MyToys over. De 160 overgebleven medewerkers behouden hun baan, negentien vestigingen van MyToys blijven open en zullen worden gerebrand. Toysino is ook eigenaar van de Duitse omnichannel speelgoedwinkel Spielwaren Krömer. De winkels zullen uiterlijk in februari 2024 van naam veranderen.

Voor medewerkers van de winkels van MyToys betekent dat een einde aan een periode van onzekerheid. In maart van dit jaar werd bekend dat Otto aan het einde van dit jaar afscheid wilde nemen van het platform. Dat ging toen nog over 800 medewerkers die mogelijk op straat kwamen te staan. Een deel van die medewerkers behoudt dus alsnog zijn baan. Reden voor Otto om MyToys af te stoten was dat het businessmodel niet meer levensvatbaar was.

Sebastian Klauke van de Otto Group: ‘De onderhandelingen met de kopers waren zeer constructief en werden gekenmerkt door wederzijds vertrouwen. Ik ben erg blij dat Toysino de stationaire activiteiten van MyToys overneemt en alle medewerkers in de vestigingen uitstekende toekomstperspectieven biedt.’

Het online platform van MyToys wordt aan het einde van het jaar gesloten. Het merk MyToys wordt daarna nog wel door Otto aangeboden, maar dan op diens eigen platform. Het is niet bekend voor welk bedrag de filialen zijn overgenomen.