Twinkle | Digital Commerce

About You (Otto) van start in Nederland

2017-11-09
1279719
  • 0:54

Na Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is About You, onderdeel van de Otto Group, ook in Nederland van start. Het fashion- en techbedrijf verkoopt meer dan 110.000 kledingstukken van ruim 800 merken.

About You werd in 2014 ontwikkeld als een open commerce platform waarop gespecialiseerde merken hun waar konden verkopen. Op de site was een waaier aan apps te vinden, onderverdeeld in zeven verschillende categorieën: styleguides, customization, inspiration, deals, special-products, sharing en entertainment.

Influencers
Die apps zijn inmiddels geschrapt, maar het affiliateprogramma bestaat nog voor Duitse partners. Ook worden technische innovaties gedeeld via het development center. About You heeft een aantal influencers aangetrokken om lookbooks te maken; deze personen kunnen ook gevolgd worden door About You-leden.

Niet-Duitstalig
Het Nederlandse domein was voorheen in handen van een aanbieder van lesmateriaal. Nu is ons land de eerste niet-Duitstalige markt waar About You gelanceerd is. Consumenten ontvangen hun order, net als bij onze oosterburen, binnen één tot drie werkdagen in huis. De retourperiode is honderd dagen.